{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Fondacija "Sanela Redžepagić": Osnovati ministarstvo za hitne slučajeve

F
22.7.2013. u 13:47
0
2
Fondacija "Sanela Redžepagić": Osnovati ministarstvo za hitne slučajeve
0
Fondacija "Sanela Redžepagić": Osnovati ministarstvo za hitne slučajeve
Povodom zahtjeva građana na protestima za usvajanje Fonda solidarnosti, Fondacija "Sanela Redžepagić“ podsjeća da su oni prije dvije i po godine predlagali osnivanje ministarstva za hitne slučajeve.
Fondacija "Sanela Redžepagić“ već dvije godine upućuje na razne adrese inicijativu za osnivanje ministarstva za hitne slučajeve, pri Vijeću ministara BiH.

Kako je saopćeno iz ove fondacije, početkom 2011. godine je jednoj parlamentarnoj stranci upućena inicijativa za pokretanje postupka za osnivanje ministarstva za hitne slučajeve pri Vijeću ministara BiH, ali "ta politička partija nije našla za shodno ni da odgovori na inicijativu".

Nakon toga iz Fondacije "Sanela Redžepagić“ u martu 2012. godine, predsjedavajućem Vijeću ministara Vjekoslavu Bevandi, upućen je isti materijal, ali bez odgovora.

Razlozi zbog kojih se Fondacija "Sanela Redžepagić“ odlučila za pokretanje ove inicijative su, kako navode, mnogobrojni, a posebno što u BiH svakodnevno imamo slučajeve gdje je potrebna hitna medicinska intervencija za spašavanje ljudskih života, a koje se mogu obaviti samo u inozemstvu uz ogromne troškove, koje većina građana ne može osigurati.

U Fondaciji su razrađeni izvori sredstava, zatim rad i sastav ministarstva za hitne slučajeve, te njegovo opsluživanje.

Tako je predviđeno da ministarstvom za hitne slučajeve, po prijedlogu Fondacije "Sanela Redžepagić“, ne bi rukovodili podobni kadrovi političkih partija, već istaknuti humanisti koji su u BiH prepoznatljivi po svom anganžmanu u organiziranju humanitarnih akcija, te koji radi toga imaju ugled i simpatije kod naroda.

Fondacija "Sanela Redžepagić“ poziva neformalno rukovodstvo nedavnih okupljanja građana vezanih za JMBG da kontaktiraju Fondaciju, kako bi zajednički razmotrili navedenu inicijativu, po potrebi je dopunili, te je uputili nadležnim organima na razmatranje kako bi se ova inicijativa pretočila u zakonski propis, navodi se u saopćenju Fondacije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: