{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Fondacija predsjednika RS-a raspisala konkurs za stipendiranje natprosječnih studenata

F
28.5.2007. u 12:30
0
0
Fondacija predsjednika RS-a raspisala konkurs za stipendiranje natprosječnih studenata
0
Fondacija predsjednika RS-a raspisala konkurs za stipendiranje natprosječnih studenata
Upravni odbor Fondacije predsjednika Republike Srpske Milana Jelića raspisao je konkurs za izbor stipendista te fondacije za studente na univerzitetima u RS-u i na univerzitetima u inostranstvu koji su ostvarili natprosječan uspjeh.
Pravo na dodjelu stipendije imaju državljani Bosne i Hercegovine koji imaju status redovnog studenta, imaju mjesto prebivališta na području RS-a ili imaju mjesto boravka u statusu raseljene osobe na području RS-a ili da su prije ostvarenog povratka imali status raseljene osobe na području tog bh.entiteta.

Na konkurs se mogu javiti i studenti koji su u tekućoj akademskoj godini prvi put upisali određenu godinu studija.
Lista dobitnika stipendije utvrđivat će se za one koji su upisali prvu godinu studija na jednom od fakulteta u RS-u na osnovu dosadašnjih uspjeha u školovanju, uspjeha pri upisu fakulteta i na osnovu nagrada i priznanja.

Za studente viših godina studija i oni koji su prvi put apsolventi uzimat će se u obzir prosjek ocjena – 9,0 i više ili preporuka naučno- nastavnog vijeća s fakulteta, broj položenih ispita i nagrade i priznanja.

Za studij na univerzitetima u inostranstvu traži se da se student obrazuje za jedno od kadrovski deficitarnih zvanja u RS-u, a imat će se u vidu uspjeh u školovanju, broj položenih ispita, preporuka dekana i nagrade i priznanja.

Konkurs ostaje otvoren 90 dana od dana objavljivanja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: