{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Fondacija predsjednika RS-a raspisala konkurs za stipendiranje natprosječnih studenata

F
28.5.2007. u 12:30
0
0
Fondacija predsjednika RS-a raspisala konkurs za stipendiranje natprosječnih studenata
0
Fondacija predsjednika RS-a raspisala konkurs za stipendiranje natprosječnih studenata
Upravni odbor Fondacije predsjednika Republike Srpske Milana Jelića raspisao je konkurs za izbor stipendista te fondacije za studente na univerzitetima u RS-u i na univerzitetima u inostranstvu koji su ostvarili natprosječan uspjeh.
Pravo na dodjelu stipendije imaju državljani Bosne i Hercegovine koji imaju status redovnog studenta, imaju mjesto prebivališta na području RS-a ili imaju mjesto boravka u statusu raseljene osobe na području RS-a ili da su prije ostvarenog povratka imali status raseljene osobe na području tog bh.entiteta.

Na konkurs se mogu javiti i studenti koji su u tekućoj akademskoj godini prvi put upisali određenu godinu studija.
Lista dobitnika stipendije utvrđivat će se za one koji su upisali prvu godinu studija na jednom od fakulteta u RS-u na osnovu dosadašnjih uspjeha u školovanju, uspjeha pri upisu fakulteta i na osnovu nagrada i priznanja.

Za studente viših godina studija i oni koji su prvi put apsolventi uzimat će se u obzir prosjek ocjena – 9,0 i više ili preporuka naučno- nastavnog vijeća s fakulteta, broj položenih ispita i nagrade i priznanja.

Za studij na univerzitetima u inostranstvu traži se da se student obrazuje za jedno od kadrovski deficitarnih zvanja u RS-u, a imat će se u vidu uspjeh u školovanju, broj položenih ispita, preporuka dekana i nagrade i priznanja.

Konkurs ostaje otvoren 90 dana od dana objavljivanja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: