{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Fondacija lokalne demokracije: Neslaganje sa današnjim protestima u Sarajevu

F
13.2.2008. u 18:25
0
0
Fondacija lokalne demokracije: Neslaganje sa današnjim protestima u Sarajevu
0
Fondacija lokalne demokracije: Neslaganje sa današnjim protestima u Sarajevu
Fondacija lokalne demokracije, kao organizacija čiji je osnovni princip rada borba protiv nasilja, izražava svoje neslaganje sa načinom i tokom organizacije današnjeg protesta u organizaciji nevladine organizacije Grozd i Pokreta "Dosta".
Fondacija u saopćenju za javnost navodi kako se protest, koji je organiziran protiv nasilja i maloljetničke delikvencije, pretvorio u nasilni protest.

Ako je cilj protesta smjena premijera Kantona Sarajevo i gradonačelnice Sarajeva, Fondacija ističe da će rezultat zasigurno izostati i sigurno neće smanjiti maloljetničku delikvenciju ili prevenirati buduću.

Kao i obično stvari su postavljene potpuno obrnuto, mišljenja je Fondacija. Dodaje kako je Strategija za borbu protiv maloljetničke delikvencije prije dvije godine donesena u Vijeću ministara, tako da bi država trebala poduzeti mjere i snositi odgovornost.

U Fondaciji pitaju i šta je sa odgovornošću nadležnih ministarstava u vladi Federacije BiH i drugih lokalnih zajednica.

Naglašavaju kako na problem nasilja, kao usvojenog modela ponašanja, upozoravaju već duže vremena. Za njegovu prevenciju i rješavanje potreban je multidisciplinaran pristup, smatraju u Fondaciji.

-Svi se moramo uključiti, posebno sve nadležne institucije svih nivoa vlasti, a uloga nevladinog sektora je nezaobilazna, stav je Fondacije lokalne demokracije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: