{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Fondacija lokalne demokracije: Neslaganje sa današnjim protestima u Sarajevu

F
13.2.2008. u 18:25
0
0
Fondacija lokalne demokracije: Neslaganje sa današnjim protestima u Sarajevu
0
Fondacija lokalne demokracije: Neslaganje sa današnjim protestima u Sarajevu
Fondacija lokalne demokracije, kao organizacija čiji je osnovni princip rada borba protiv nasilja, izražava svoje neslaganje sa načinom i tokom organizacije današnjeg protesta u organizaciji nevladine organizacije Grozd i Pokreta "Dosta".
Fondacija u saopćenju za javnost navodi kako se protest, koji je organiziran protiv nasilja i maloljetničke delikvencije, pretvorio u nasilni protest.

Ako je cilj protesta smjena premijera Kantona Sarajevo i gradonačelnice Sarajeva, Fondacija ističe da će rezultat zasigurno izostati i sigurno neće smanjiti maloljetničku delikvenciju ili prevenirati buduću.

Kao i obično stvari su postavljene potpuno obrnuto, mišljenja je Fondacija. Dodaje kako je Strategija za borbu protiv maloljetničke delikvencije prije dvije godine donesena u Vijeću ministara, tako da bi država trebala poduzeti mjere i snositi odgovornost.

U Fondaciji pitaju i šta je sa odgovornošću nadležnih ministarstava u vladi Federacije BiH i drugih lokalnih zajednica.

Naglašavaju kako na problem nasilja, kao usvojenog modela ponašanja, upozoravaju već duže vremena. Za njegovu prevenciju i rješavanje potreban je multidisciplinaran pristup, smatraju u Fondaciji.

-Svi se moramo uključiti, posebno sve nadležne institucije svih nivoa vlasti, a uloga nevladinog sektora je nezaobilazna, stav je Fondacije lokalne demokracije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: