BiH
0

Fondacija "Irnes Ćatić" donirala 50 hiljada KM Fondaciji Arheološki park: Bosanska piramida Sunca

FENA
Predsjednica Fondacije "Irnes Ćatić", Sarajka Sanela Ćatić koja već duže živi u inozemstvu, donirala je, zajedno sa svojom porodicom, do sada, najveću pojedinačnu finansijsku podršku Fondaciji Arheološki park: Bosanska piramida Sunca.

"Radi se o 50 hiljada KM koje će pomoći radovima na istraživanju Bosanske doline piramida", potvrdio je za FENU izvršni direktor Fondacije Mario Gerrusi.

Sanela Ćatić je, prema njegovim riječima, na lokaciji arheoloških istraživanja u Visokom boravila prije mjesec dana i bila oduševljena otkrićem na kojem profesionalno rade stručnjaci Fondacije. Već tada je odlučila da pomogne nastojanja tima da bosanske piramide ugledaju svjetlo dana.

Upravni odbor Fondacije je, nakon njene posjete, odlučio da Saneli Ćatić ponudi mjesto počasnog člana ovog tijela, što je ona sa zadovoljstvom i prihvatila.

"Motiv za ovakvu odluku Upravnog odbora nije bila isključivo vrijednost donacije. Sanela Ćatić je pomagala obnovu porodilišta, stambenih jedinica, privatnih kuća u BiH, ali je ovo prvi put da je nekome donirala novac. Prilikom njene posjete razgovarali smo o stanju u BiH i Sanela je prepoznala samu srž ovog projekta a to je da ćemo mi, iskopavanjem i konačnom istinom o dolini piramida, učiniti ponosnim svakog Bosanca i Bosanku, Hercegovca i Hercegovku u našoj zemlji i u svijetu", rekao je za Agenciju FENA Gerrusi.