Goražde
0

Fondacija "Hastor" podijelila stipendije

FENA
Fondacija "Hastor" osigurala je deset novih stipendija za učenike osnovnih i srednjih škola s područja Bosanskopodrinjskog kantona, a danas je u Općini Goražde upriličeno i potpisivanje ugovora.

Kako je danas kazao predstavnik Fondacije "Hastor" Ramo Hastor stipendisti osnovnih škola godinu dana imat će stipendije po 100, a za učenike srednjih škola 150 KM.

  • Svi stipendisti su u kontaktu s ovom fondacijom koja od njih zahtijeva jedino da budu dobri učenici te da imaju dobro vladanje, bez obaveza povratka sredstava. U BiH je mnogo onih kojima je pomoć potrebna a Fondacija se bazirala uglavnom na dodjeli stipendija djeci slabijeg imovnog stanja. Da bi više novca bilo za djecu, u Fondaciji uglavnom rade volonteri i svaki fening se usmjerava jedino djeci, kazao je Hastor.

Riječi zahvalnosti što pomaže mlade u BPK Goražde, Fondaciji "Hastor" danas su uputili i roditelji stipendista, direktori osnovnih i srednjih škola te načelnik Općine Goražde Muhamed Ramović.

Fondacija "Hastor", koja je osnovana prije nekoliko godina sa sjedištem u Sarajevu, na području BPK-a Goražde stipendira još 24 učenika iz srednjih, 75 iz osnovnih škola te šest studenata, a ukupan broj njenih stipendista u BiH je 967.