BiH
17

Fondacija CPI predstavila Bazu javnih finansija

FENA
Fondacija Centar za zastupanje građanskih interesa (Fondacija CPI) predstavila je danas studentima i nastavnom osoblju Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Tuzli Bazu javnih finansija.

Baza je dostupna na internetskoj stranici www.cpi.ba.

Cilj prezentacije je, saopćeno je iz ove fondacije, povećanje interesa akademske zajednice za njenom upotrebom u analitičke i naučno-istraživačke svrhe.

Baza javnih finansija kao jedinstven izvor podataka o javnoj potrošnji mogla bi pronaći svoje mjesto i upotrebu i u nastavnom procesu ekonomskih fakulteta.

Ekonomski fakultet Univerziteta u Tuzli će nakon ove prezentacije uputiti studente i nastavnike na korištenje Baze podataka javnih finansija putem linka na internetskoj stranici fakulteta, te obavijestiti studente o mogućnostima korištenja Baze putem Asocijacije studenata.

Nakon Sarajeva i Tuzle, predstavljanje Baze javnih finansija predstavnicima akademske zajednice bit će nastavljeno na ekonomskim fakultetima u Mostaru i Banjoj Luci.

Ova aktivnost se odvija u okviru projekta "Od budžetske otvorenosti do participativnosti" finansijski podržanog od Fonda Otvoreno društvo Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Fondacije CPI.