Krov nad glavom
48

Fond za zaštitu okoliša kupuje zgradu u Sarajevu za 6 miliona KM

R. D.
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Putem javnog poziva Fond za zaštitu okoliša Federacije BiH namjerava kupiti objekat za svoj trajni smještaj. Pomenuta zgrada treba biti smještena u jednoj od četiri sarajevske gradske općine i koštati do šest miliona KM.

Željena zgrada treba da bude samostalni objekat, da se nalazi u općinama Novi Grad, Stari Grad, Centar ili Novo Sarajevo te da bude smještena u blizini prometne gradske saobraćajnice.

Pomenuti objekat treba imati najmanje 1.500 kvadrata, minimalno 20 parking mjesta i pet garažnih mjesta. Zgrada treba biti useljiva u roku od šest mjeseci od plaćanja kupoprodajne cijene.

Objekat treba da sadrži površine koje je moguće prilagoditi za sljedeće namjene i to: jednu salu za potrebe održavanja seminara; četiri manje sale za potrebe održavanja sastanaka, sjednica Upravnog odbora, za rad komisija i timski rad; prostor za smještaj arhivske građe; restoran, čajnu kuhinju; pomoćne tehničke prostorije (skladišta, ostave i sl.); tehničku etažu (tehničke prostorije) te jednu sobu za server.

Glavni kriterij za odabir ponuda je cijena. Ostali kriteriji su zadovoljavajuća površina i lokacija ponuđene nekretnine, blizina glavne gradske saobraćajnice i javnog saobraćaja te broj parking i garažnih mjesta.