BiH
0

FOM SDP-a prikupio 30,931 potpis u kampanji protiv odlaska Borislava Paravca u Rusiju

NINA
Forum mladih SDP-a BiH na današnjoj je konferenciji za novinare prezentovao rezultate kampanje protiv odlaska Borislava Paravca u Moskvu - 30.931 potpis koji će uputiti Predsjedništvu BiH i državnom Parlamentu.

Na konferenciji su se obratili Kemal Beganović, sekretar, i Saša Magazinović, predsjednik FOM-a SDP-a BiH.

FOM naglašava da je Paravac legitimni član Predsjedništva, ali kao predstavnik BiH za tu priliku najneprikladnije moguće rješenje. ''Ovo nije bila kampanja protiv srpskog naroda, kako se nastojalo podmetnuti iz ureda Paravca. Naprotiv, potpise na peticiju Foruma mladih SDP-a BiH su stavili građani iz svih dijelova BiH, građani koji su pripadnici svih konstitutivnih naroda i ostalih, tako da se može reći da je ovo bila prava bh. svenarodna kampanja'', ističu iz Foruma mladih.

Forum mladih SDP-a BiH je odustao od slanja potpisa OHR-u iz razloga što OHR na čelu s visokim predstavnikom, kako su kazali, iz dana u dan gubi povjerenje građana BiH, ''otvoreno se stavljajući na stranu vladajućih nacionalista ili 'reformatora' kako ih on zove''.

''Budući da i Paravac dolazi iz jedne od 'reformatorskih' stranaka, smatramo da Ashdown neće ništa poduzeti glede ovog pitanja'', naglašava FOM.

Informacija o rezultatima kampanje će biti poslana u Ambasadu Ruske Federacije s molbom da se proslijedi organizatorima manifestacije u Moskvi.

Forum mladih poziva Paravca da odustane od svog putovanja u Moskvu te naglašavaju da će, ukoliko se to dogodi, Forum mladih SDP-a BiH vrlo rado platiti troškove nastale kupovinom avionske karte. Ako pak ustraje u svojoj namjeri da posjeti Rusiju, Forum mladih SDP-a BiH Paravcu daruje dres reprezentacije BiH i majicu s logom kampanje ''kako bi mu na taj način još jednom ukazali koga predstavlja i koja je vrsta manifestacije na koju ide''.