{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Folkloristi otvorili ovogodišnje “bugojansko proljeće”

F
19.4.2009. u 11:54
0
0
Folkloristi otvorili ovogodišnje “bugojansko proljeće”
0
Folkloristi otvorili ovogodišnje “bugojansko proljeće”
Defileom učesnika i bogatim i kvalitetnim nastupom članova Gradskog folklornog ansambla "Bugojno" u tom gradu je počela manifestacija "Bugojansko proljeće", čiji je organizator po jedanaesti put Kulturno-sportski centar.
U programu je sudjelovalo oko stotinu folklorista iz sve četiri grupe GFA "Bugojno" koji su, pred više stotina posjetilaca, odigrali koreografije: “Igraj Bosno pa se razveseli”, “Bunjevačke igre”,”Splet katoličkih igara iz Sarajevskog polja”, “Splet ljubavnih igara sa Kosova” i “Splet igara iz Makedonije”. Kao solisti nastupili su Sahin Bečirović-Gibe i Šerif Husić.

U okviru "Bugojanskog proljeća" u ponedjeljak će se predstaviti članovi Dječijeg pozorišta “Eko-art” koji će izvesti predstavu “Na Olimpu ništa novo”.

Kako je Feni kazao Vahid Duraković, direktor KSC-a, ove godine bit će realizirano 25 programa, a manifestacija bi trebala okupiti oko hiljadu učesnika.

Učešće na manifestaciji najavila je većina bugojanskih škola, brojna udruženja, sve grupe Amaterskog pozorišta “Fedra”, HKD “Napredak”, Teatarska grupa “Face” iz Sarajeva, Eko-rafting klub kao i Vokalni ansambl Bugojno sa horom “La Viva” iz Francuske.

Bugojanci će moći pogledati predstavu “Klasni neprijetelj”, reditelja Harisa Pašovića, a bit će upriličen i koncert Akija Rahimovskog.

Za 1. maj, uz nezaobilazni vatromet i prvomajski uranak Limene glazbe, planirano je gostovanje novotravničkog benda “The Guilties”.

“Bugojansko proljeće” bit će završeno 19. maja zajedničkim programom učesnika ove manifestacije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: