BiH
0

FMUP pokrenuo novu web stranicu

Sarajevo-x.com
Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova pokrenulo je jučer novu web stranicu. Ministarstvo na ovaj način želi da se približi građanima i medijima, te pokaže spremnost i otvorenost za saradnju.

Web stranica Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova www.fmup.gov.ba sadrži niz funkcionalnosti koje omogućavaju posjetiocima jednostavnije pretraživanje dostupnih informacija.

Na web stranici posjetioci se mogu upoznati s organizacionom strukturom (svim sektorima, odsjecima…), na jednostavan i brz način mogu doći do svih podataka o Federalnom ministarstvu unutrašnjih poslova i svim kantonalnim ministarstvima, saošteno je iz FMUP-a.

Kreirana je fleksibilna i efektivna Internet prezentacija koja omogućava konstantnu dostupnost velikog broja korisnih informacija za sve ciljne skupine u vidu: saopćenja, pitanja i odgovora upućenih ministarstvu, fotogalerija uz informacije o značajnim događajima, i sl, poručuju iz FMUP-a.

Također, na stranici su u elektonskoj formi postavljeni i obrasci za učešće u mirovnim misijama.

Web stranica Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova predstavlja novi alat u borbi protiv kriminala i moderno sredstvo za građane koji žele pomoći policiji, poručuju iz FMUP-a.