BiH
0

FM JAM - hip-hop radio show

Klix.ba
<a href="http://www.fmjam.com" target=_blank>FM JAM</a> je prvi Hip Hop radio show u Bosni i Hercegovini, koji ima za cilj promovisanje Hip Hop kulture i svega što ona predstavlja. Već od samog početka emitovanja emisije na talasima radija Kameleon, momci (i cure?) koji realizuju emisiju uradili su i nesvakidašnju web-prezentaciju svoje emisije, i zasigurno su jedna od najjačih hip-hop komuna u BiH.

Najnovija muzika, remixi, freestyle snimci, predstavljanje demo snimaka grupa i pojedinaca, uz prezentacije novih i starih albuma su sastavni dijelovi emisije. Muzički stilovi u emisiji variraju od soul-a, r&B-ja, rap-a pa do crossovera.

Tematski dio emisije sačinjavaju najnovije vijesti sa muzičke Hip Hop scene, pregledi svjetskih dešavanja na sceni, biografije izvodača i druge zanimljivosti vezane za svijet Hip Hop-a i još puno toga što inače ne možete čuti na radio talasima u ovom dijelu svijeta.

Ideja za emisiju ovakvog tipa rodena je u zločestim umovima dvojice lokalnih (tuzlanskih) DJ-a sa sličnim muzičkim sklonostima, a totalno različitim pogledima na muziku. Svoje premijerno emitovanje doživjela je 13.12.1999. godine i od tog dana glavni krivci za sve što se događa su DJ Emir & DJ Erol.

Emisija je u potpunosti otvorena prema slušaocima, koji mogu pored svojih vlastitih snimaka davati sugestije i prijedloge, i tako aktivno učestvovati u stalnom poboljšanju emisije. Ekipa emisije organizovala je već nekoliko Hip Hop party-ja, i to i dalje planira raditi u cilju širenja Hip Hop kulture na našim prostorima. Aktivno se surađuje sa brojnim Hip Hoperima iz svakog elementa Hip Hop kulture.

FM JAM se emitira svakog ponedjeljka na valovima Radio Kameleona, na frekvenciji od 102,7 MHz od 22 sata.