{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FK Sarajevo pomaže djeci Srebrenice

3.9.2014. u 09:44
40
9
FK Sarajevo pomaže djeci Srebrenice
40
FK Sarajevo pomaže djeci Srebrenice
FK Sarajevo u narednih godinu dana podržat će projekat "Internatski smještaj za djecu Srebrenice, Potočari" kojeg realizuje Udruženje "HO Međunarodni forum solidarnosti - Emmaus".
Zahvaljujući pomenutom projektu te finansijerima istog, među kojima je od danas i FK Sarajevo, u okviru realizacije projekta djeci, koja pohađaju školu u Srebrenici, a udaljena su dva i više sata od same škole, bit će obezbjeđen adekvatan smještaj u kapacitetima Udruženja u Potočarima.

Osim smještaja, Udruženje "HO Međunarodni forum solidarnosti - Emmaus" obezbjedit će djeci i hranu, a biti će im i podrška za kvalitetno obrazovanje.

Treba istaći da su sredstva FK Sarajevo za pomoć ovom projektu izdvojena od dijela prihoda prodatih ulaznica za prijateljski meč sa Cardiffom, a dijelom i od premija prvotimaca FK Sarajevo.

"Uvijek se rado odazovemo humanitarnim akcijama kroz koje možemo pomoći drugima. Tako je bilo, jeste i biće u FK Sarajevo i to je jedan od razloga što sam ponosan biti kapiten ovog kluba", kazao je Amer Dupovac u ime igrača.

Sa samim projektom, predstavnici FK Sarajevo bolje su se upoznali prilikom odigravanja prijateljske utakmice u Srebrenici, dana 28. juna 2014. godine, kada su FK Guber Srebrenica i FK Sarajevo odmjerili snage u prijateljskoj utakmici povodom 90. godišnjice srebreničkog kluba.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: