BiH
161

Fizički obračun u Klubu SDA: Ahmetović tvrdi da je na njega nasrnuo Asim Sarajlić

Piše: N. N.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Danas je, nakon okončanja sjednice Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, došlo do fizičkog sukoba u Klubu SDA u PS BiH.

Sadik Ahmetović je potvrdio za Klix.ba da je u prostorijama Kluba SDA na njega nasrnuo šef Kluba SDA i potpredsjednik SDA Asim Sarajlić.

Ahmetović je danas namjeravao podnijeti inicijativu da se zastupnicima dostavi reformska agenda koju je usvojilo Vijeće ministara BiH. Prema njemu, nedopustivo je da ni zastupnici ni građani nisu upoznati sa reformama koje nam predstoje.

Međutim, sličnu inicijativu prije njega podnio je Nikola Špirić, zastupnik iz reda SNSD-a. Ahmetović je, kako sam kaže, poduzeo određene korake kako bi se ova inicijativa usvojila jer je bila skoro identična njegovoj te je smatrao da je u interesu građana BiH da znaju sadržaj reformske agende.

Nakon što je okončana sjednica Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, delegati SDA su nastavili raspravu u prostorijama Kluba SDA. Šef Kluba Asim Sarajlić navodno je Ahmetoviću zamjerio na podnošenju inicijative te na podršci Nikoli Špiriću.

"Kazao je kako nije dobro da zastupnici SDA glasaju različito. Ja sam mu rekao da ću ja uvijek glasati onako kako je u interesu građana. Tada su se otvorile i neke druge političke teme. Dotakli smo se politike stranke, privatizacije nekih preduzeća kao što je BH Telecom i Elektroprivreda BiH i eventualnom učešću pojedinaca iz SDA u privatizaciji ovih kompanija", kaže Ahmetović.

U raspravi se otvorilo i pitanje posljednjeg kongresa ove stranke i svih dešavanja vezanih za taj kongres.

"Ja sam otvoreno rekao da sam ponižen od strane predsjednika SDA Bakira Izetbegovića. Prije sjednice Glavnog odbora poslao sam mu poruku da me ne kandidira ni na jednu listu jer sam znao da unutar te strukture ja više nemam nikakvih šansi. On me stavio, time je ponizio i mene i moj rad unutar SDA", pojašnjava Ahmetović.

"Kada sam spomenuo g. Izetbegovića i još neka imena, Asim Sarajlić je skočio, prišao mi i uhvatio me za vrat. Rekao mi je da ne pominjem predsjednika Izetbegovića. Ja sam mu rekao da me pusti, a reagirao je i Šemsudin Mehmedović", kaže Ahmetović.

Asim Sarajlić nije bio dostupan za komentar o navodnom incidentu.