{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Fitzgerald: NATO podržava ciljeve BiH

F
11.1.2008. u 14:51
0
0
Fitzgerald: NATO podržava ciljeve BiH
0
Fitzgerald: NATO podržava ciljeve BiH
Komandant američkih pomorskih snaga u Evropi i komandant Zajedničke komande NATO snaga u Napulju admiral Mark Fitzgerald danas je u Sarajevu kazao da će NATO savez i dalje podržavati ciljeve Bosne i Hercegovine na njenom putu prema evroatlantskim integracijama.
U pratnji komandanta NATO štaba u Sarajevu generala Richarda Wigthmana, admiral Fitzgerald je razgovarao s ministrom odbrane Bosne i Hercegovine Selmom Cikotićem i načelnikom Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH generalpukovnikom Sifetom Podžićem te njihovim saradnicima.

Prema Fitzgeraldovim riječima, sugovornici su se fokusirali na rezultate postignute u procesu reforme odbrane u BiH u 2007. godini i zadacima u 2008.

Čestitao je Bosni i Hercegovini za rezultate u tom segmentu iz prošle godine i naglasio da predstoji još puno posla na obuci i opremanju vojnih snaga, za šta je potreban adekvatan budžet. Pitanje na kojem također treba istrajno raditi u ovoj godini je vlasništvo nad vojnom imovinom, izjavio je ovaj visoki zvaničnik NATO-a.

Ministar odbrane BiH Selmo Cikotić podsjetio je nakon sastanka da njegov gost, osim što obavlja funkciju komandanta Zajedničke komande NATO-a u Napulju i komandanta američkih pomorskih snaga u Evropi, izvrsno poznaje prilike u BiH i regionu i dokazani je prijatelj naše zemlje.

Direktno je zadužen za praćenje reformskih aktivnosti u BiH u domenu odbrane i kretanja zemlje prema NATO savezu, kazao je Cikotić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: