Vogošća
32

Fišo uručio ključeve za šest stanova pripadnicima boračke populacije u KS

FENA
Foto: FENA
Foto: FENA
Ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Muharem Fišo danas je ispred novoizgrađenog "3D" objekta stambenog naselja na Rosuljama u Vogošći uručio ključeve za šest stanova pripadnicima boračke populacije, koji su to pravo ostvarili kroz Program dodjele stanova u vlasništvo.

Ključeve stanova su dobili Ramiza Bakal, Mirsada Malagić, Hiba Cicvara i Nevzeta Begić iz kategorije roditelja šehida i poginulih boraca, te supruge šehida i poginulih boraca Almasa Efendić i Aida Nuhanović.

Oni su to stanarsko pravo ostvarili kroz Program dodjele stanova u vlasništvo.

Od ukupno 21 stana koliko je Ministarstvo kupilo u ovoj godini ostalo je da se, kako kaže Fišo, dodijeli još sedam stanova početkom septembra.

"Kroz rebalans budžeta imamo obećanje da se obezbijedi još više sredstava kako bi završili proces dodjele stanova boračkim populacijama. Ukupno je ostalo još 200 stanova da riješimo, te smo u razgovorima s Fondom KS-a za izgradnju stanova za porodice šehida i poginulih boraca da počnu s izgradnjom stambene zgrade", kazao je Fišo.

Stanove je kupilo resorno ministarstvo od Fonda KS-a za izgradnju stanova za porodice šehida i poginulih boraca, ratne vojne invalide, demobilizirane borce i prognane osobe, nakon pribavljene saglasnosti od Skupštine KS.

"U sljedećem periodu će se u objektima B1 B i B1 A svakako nastojati da se riješi još stambenih pitanja, u kojima je planirano da se gradi oko 180 stanova", naveo je v.d. direktora Fonda Mirza Emirhafizović.