Kanton Sarajevo
122

Fišo potpisao ugovore o kupovini 21 stana za pripadnike boračke populacije

FENA
Ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Muharem Fišo potpisao je jučer ugovore imovinsko-pravne prirode kod ovlaštene notarke Jasmine Selimović, na osnovu kojih će ovo Ministarstvo dodijeliti 21 stan u vlasništvo ili na korištenje različitim kategorijama boračke populacije.

To im je omogućeno kantonalnim Zakonom o pravima boraca BiH i sredstvima koja su za tu svrhu namijenjena ovogodišnjim Budžetom KS.

Kako je naveo ministar Fišo, sa Fondom Kantona Sarajevo za izgradnju stanova za članove porodica šehida i poginulih boraca, ratnih vojnih invalida, demobilisane borce i prognane osobe potpisan je ugovor o kupovini pet stanova za što će Ministarstvo izdvojiti 301.880 KM.

Također je potpisan ugovor o udruživanju sredstava za dodjelu stana u vlasništvo kojim će biti kupljeno još 13 stanova od Fonda za pripadnike boračke populacije, sa obavezom Ministarstva da za njihovu kupovinu izdvoji 907.857 KM a krajnji korisnici 91.301 KM.

Tri stana će biti kupljena i od firme Numen doo Sarajevo, na osnovu još jednog Ugovora o udruživanju sredstava za dodjelu stana u vlasništvo, a za što će Ministarstvo izdvojiti 252.800 KM te krajnji korisnici 13.288 KM, saopćeno je iz Press službe KS.