BiH
0

Firma Violeta u iduće tri godine daruje svaku porodilju u BiH

NINA
Firma Violeta d.o.o. iz Tomislavgarada danas je s Ministarstvom zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske i Federalnim ministarstvom zdravstva popisala ugovor kojim se obvezala da će u iduće tri godine svakoj porodilji u BiH uručiti poklon paket.

Poklon paket će sadržavati vlažne maramice, vlažni toalet papir, maramice za uklanjanje šminke, intimne vlažne maramice, podlogu za povijanje, brošuru o dojenju i zdravoj prehrani bebe.

Na današnjoj konferenciji za novinare u Općoj bolnici u Sarajevu federalni ministar zdravstva Tomo Lučić istaknuo je važnost projekta i kratko se osvrnuo na trenutačno stanje u zdravstvu.

Ispred ginekološke klinike Opće bolnice u Sarajevu obratila se prim. dr. Jasna Gutić, šefica ginekološko-akušerskog odjela, koja je uputila riječi zahvalnosti na ovoj humanoj akciji u ime svih porodilja i novorođenih beba.

Prema riječima Ethema Numića, direktora projekata Violete d.o.o., akcijom su obuhvaćena 42 porodilišta na teritoriju BiH, a dostavu paketa izvršit će Violeta d.o.o. u svojoj distributivnoj mreži.

Odmah nakon završetka konferencije Ivana Jukić, šefica Odjela za kontrolu kvaliteta, simbolično je uručila prve poklon pakete dvjema porodiljama Opće bolnice Sarajevo.