Nakon odluke Vlade
0

Finansijska policija u Zavodu Pazarić istražuje navode o kriminalu

A. D.
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Službenici Finansijske policije FBiH došli su danas u Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić prikupiti sve neophodne informacije u vezi s navodima o nepravilnostima u ovoj federalnoj ustanovi.

Ovu informaciju je za Klix.ba potvrdio direktor zavoda Redžep Salić kazavši da su službenicima Finansijske policije osigurani uslovi za njihove aktivnosti u zavodu.

Inače, ovo se desilo nakon jučerašnje odluke Vlade Federacije BiH prema kojoj će u Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić biti poslani Federalna finansijska policija, Porezna uprava i Federalna uprava za inspekcijske poslove.

"Ministarstva su zadužena da dostave segmente iz svojih nadležnosti. Nakon što budemo imali sveobuhvatnu informaciju, bit će razmatrana na vladi i bit će donesena adekvatna odluka", rekao je Drljača.

Sve ovo je uslijedilo nakon šokantnih iskaza direktora Redžepa Salića o navodnom kriminalu u ovoj ustanovi. On je u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH govorio o milionima koje su prethodne uprave otuđile, gladnoj djeci te nehumanim uslovima života štićenika zavoda.