{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Filozofski fakultet u Zenici uvodi odsjek Kulturalnog studija

F
10.4.2012. u 13:18
0
5
Filozofski fakultet u Zenici uvodi odsjek Kulturalnog studija
0
Filozofski fakultet u Zenici uvodi odsjek Kulturalnog studija
Zenica
Nakon što je Vlada Zeničko-dobojskog kantona u petak usvojila Elaborat i odluku o opravdanosti promjene naziva, proširenja matičnosti i proširenja djelatnosti Pedagoškog fakulteta Univerziteta u Zenici i njegovu transformaciju u Filozofski fakultet, dekan ovog fakultet, prof.dr. Damir Kukić izjavio je danas da su pripreme za uvođenje novog programskog studija - Kulturalni studij i transformaciju fakulteta počele prije godinu dana.
"Procijenili smo da Pedagoški fakultet konceptualno zaostaje i ne može ponuditi atraktivne diplome na tržištu rada. Analize su pokazale da u BiH postoji potencijal i potreba za uvođenje Kulturalnog studija, prvog ovakve vrste u BiH, a u Evropi izuzetno popularnog i traženog studija. Filozofski fakultet će proširiti postojeću matičnost, jačati grupu društvenih nauka. Na ovaj način stvaraju se osnove za širenje i jačanje humanističkih disciplina", izjavio je prof.dr. Damir Kukić.

Prva generacija od 30 studenata četverogodišnjeg Kulturalnog studija bit će upisana početkom nove studijske godine. Ministrica za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona, Bernadeta Galijašević izrazila je punu podršku Vlade ZDK-a ovom projektu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: