|

Film Angeline Jolie nije zabranjen u Republici Srpskoj

Film Angeline Jolie nije zabranjen u Republici Srpskoj
0
S
SRNA
18.2.2012. u 14:31
69
komentara
0

dijeljenja
Film Angeline Jolie nije zabranjen u Republici Srpskoj Angelina Jolie (Foto: Almir Panjeta/Sarajevo-x.com)
Kabinet predsjednika Republike Srpske saopštio je da je netačna tvrdnja Angeline Jolie da je RS zabranila emitovanje njenog filma "U zemlji krvi i meda", kako je to posljednjih dana izjavila za neke medije.
"U Republici Srpskoj, kao demokratskoj zajednici i otvorenom društvu, uvažavaju se sve slobode, pa tako i umjetničke, i shodno tome nema cenzure niti bilo kakvih zabrana. Filmski distributeri u Republici Srpskoj imaju potpunu slobodu da u ovdašnjim bioskopima distribuiraju filmove po svom nahođenju i u njihov izbor niko se ne miješa", navedeno je u saopštenju.

U saopštenju se konstatuje da priča o zabranama i cenzurama spada u oblast konstrukcija, jer u Republici Srpskoj, koja "poštuje najviše demokratske standarde, uopšte ne postoje tijela koja se bave cenzurom i zabranama".

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Anton Kasipović izjavio je nedavno Srni da ovo ministarstvo niti zabranjuje, niti dozvoljava prikazivanje filmova u RS-u, nego distributer samostalno bira filmove koje će da prikaže.

Distributer filma za Republiku Srpsku i direktor Multipleksa "Palas" u Banjoj Luci Vladimir Ljevar kaže da će u svom bioskopu puštati filmove koje ljudi hoće da gledaju, navodeći da sa ovim ostvarenjem to nije slučaj. "Taj film definitivno neće biti prikazan u Banjoj Luci i to je moja odluka. Ja određujem šta će igrati u `Palasu`, a šta ne", rekao je Ljevar.
Prijavi grešku


Komentari (69)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...