{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Filipović primio predsjednika parlamenta Irana Gholama Ali Haddada Adela

F
10.10.2007. u 13:08
0
0
Filipović primio predsjednika parlamenta Irana Gholama Ali Haddada Adela
0
Filipović primio predsjednika parlamenta Irana Gholama Ali Haddada Adela
Saradnju na ekonomskom nivou neophodno je unaprijediti, a međuparlamentarni odnosi i što intezivniji kontakti na svim nivoima vlasti doprinjet će poboljšanju odnosa u ovoj sferi.
Ovo je zaključak današnjeg prvog radnog sastanka predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Ilije Filipovića s predsjednikom Parlamenta Islamske Republike Iran Gholamom Ali Haddadom Adelom koji se s delegacijom nalazi u zvaničnoj posjeti našoj zemlji.

Kako je rečeno tokom susreta, ekonomska saradnja u budućnosti trebalo bi pratiti dobre odnose dviju zemalja te pružiti mogućnost iranskim privrednim delegacijama da što bolje upoznaju privredne potencijale Bosne i Hercegovine. U tom cilju potrebno je i aktivnije raditi na povratku bosanskohercegovačkih firmi na tržište Irana.

Predsjedavajući Doma naroda Ilija Filipović je naglasio da mu je posebno zadovoljstvo primiti u prvu posjetu predsjednika Parlamenta Irana. Jačanju međuparlamentarne saradnje dviju zemalja i inteziviranju kontakata doprinijet će i najavljeno formiranje parlamentarnih grupa prijateljstava, saopćeno je danas iz PSBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: