{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Fikretu Kršlakoviću, sudiji vrhovnog suda RS-a, smanjena plata za 15 posto

F
22.5.2008. u 11:15
0
0
Fikretu Kršlakoviću, sudiji vrhovnog suda RS-a, smanjena plata za 15 posto
0
Fikretu Kršlakoviću, sudiji vrhovnog suda RS-a, smanjena plata za 15 posto
Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTVBiH) odbilo je žalbu tuženog Fikreta Kršlakovića, sudije Vrhovnog suda Republike Srpske, kao neosnovanu i potvrdilo Odluku Drugostepene disciplinske komisije, kojom mu je, za počinjeni disciplinski prekršaj iz člana 56. tačka 22. Zakona o VSTV BiH - ponašanje u sudu i izvan suda koje šteti ugledu sudijske dužnosti, izrečena disciplinska mjera smanjenje plate za 15 posto na period od 3 mjeseca.
Tuženi je izjavio žalbu Vijeću kao cjelini na odluku Drugostepene disciplinske komisije od 20. marta 2008. godine, zbog pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja, povrede postupka i pogrešne primjene materijalnog prava, s prijedlogom da Vijeće uvaži žalbu i pobijanu odluku preinači na način da odbije tužbu u cijelosti, saopćeno je danas iz VSTVBiH.

Razmatrajući žalbene navode tuženog, izjavljene u žalbi na odluku Drugostepene disciplinske komisije, VSTVBiH je nakon uvida u prvostepeni i drugostepeni spis, i sveobuhvatne rasprave zaključilo da su žalbeni navodi neosnovani, te je potvrdilo odluku Drugostepene disciplinske komisije.

Ova odluka VSTVBiH je konačna.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li izaći na oktobarske izbore?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: