{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Fikretu Kršlakoviću, sudiji vrhovnog suda RS-a, smanjena plata za 15 posto

F
22.5.2008. u 11:15
0
0
Fikretu Kršlakoviću, sudiji vrhovnog suda RS-a, smanjena plata za 15 posto
0
Fikretu Kršlakoviću, sudiji vrhovnog suda RS-a, smanjena plata za 15 posto
Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTVBiH) odbilo je žalbu tuženog Fikreta Kršlakovića, sudije Vrhovnog suda Republike Srpske, kao neosnovanu i potvrdilo Odluku Drugostepene disciplinske komisije, kojom mu je, za počinjeni disciplinski prekršaj iz člana 56. tačka 22. Zakona o VSTV BiH - ponašanje u sudu i izvan suda koje šteti ugledu sudijske dužnosti, izrečena disciplinska mjera smanjenje plate za 15 posto na period od 3 mjeseca.
Tuženi je izjavio žalbu Vijeću kao cjelini na odluku Drugostepene disciplinske komisije od 20. marta 2008. godine, zbog pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja, povrede postupka i pogrešne primjene materijalnog prava, s prijedlogom da Vijeće uvaži žalbu i pobijanu odluku preinači na način da odbije tužbu u cijelosti, saopćeno je danas iz VSTVBiH.

Razmatrajući žalbene navode tuženog, izjavljene u žalbi na odluku Drugostepene disciplinske komisije, VSTVBiH je nakon uvida u prvostepeni i drugostepeni spis, i sveobuhvatne rasprave zaključilo da su žalbeni navodi neosnovani, te je potvrdilo odluku Drugostepene disciplinske komisije.

Ova odluka VSTVBiH je konačna.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: