"Lovac na tenkove"
34

Fikret Kereš Fića novi vijećnik Općinskog vijeća Novi Grad Sarajevo

Klix.ba
Fikret Kereš Fića, Zlatni ljiljan, poznatiji kao "lovac na tenkove" sa Dobrinje novi je vijećnik u Općinskom vijeću Novi Grad Sarajevo.

U Općinsko vijeće Novi Grad delegiran je nakon izlaska Enesa Pešteka, vijećnika SDA, koji je zbog preuzimanja nove funkcije istupio iz vijeća. Fikret je nakon polaganja svečane zakletve i zvanično pristupio radu Općinskog vijeća.

Riječ je o ratnom heroju koji je uništio deset agresorskih tenkova i četiri transportera, i svojom hrabrošću dao ogroman doprinos u odbrani Dobrinje, Mojmila, općine Novi Grad i države BiH od agresora.

Fikret Kereš rođen je 14. maja 1971. godine, bio je pripadnik Patriotske lige, Teritorijalne odbrane, a zatim Armije RBiH i 80-postotni je ratni vojni invalid. Nosilac je najvećeg ratnog priznanja Zlatni ljiljan i dobitnik više pohvala, priznanja i zahvalnica. Odlukom Općinskog vijeća Novog Grada, 2014. godine dodijeljena mu je Zlatna plaketa odbrane općine Novi Grad, najveće općinsko priznanje koje se dodjeljuje za izuzetne zasluge u odbrani općine Novi Grad Sarajevo i Bosne i Hercegovine u odbarmbeno - oslobodilačkom ratu 1992-1995. godine, kao i organizaciji života i rada građana u ratnim uvjetima.