BiH
334

Fikret Abdić u Velikoj Kladuši održao radni sastanak sa članovima i simpatizerima

Piše: M. Ć.
(Foto: Laburistička stranka)
Kandidat Laburističke stranke BiH za načelnika Velike Kladuše i povratnik na političku scenu u našoj zemlji Fikret Abdić boravio je danas u prostorijama općinskog odbora stranke u Velikoj Kladuši, gdje je održao radni sastanak sa članovima i simpatizerima.

"Abdić je kandidat Laburističke stranke BiH za načelnika Općine Velika Kladuša, a budući da Laburistička stranka provodi predviđene predizborne aktivnosti, podrazumijeva se da Abdić učestvuje u njima, jednako kao i svi kandidati stranke", kazala je za naš portal Edina Abdić Pleho, glasnogovornica stranke.

"Današnji dan protekao je u intenzivnoj radnoj atmosferi. Gospodin Abdić je vodio brojne radne sastanke, od onih koji su vezani za samu kampanju, do onih čija će realizacija uslijediti nakon implementacije izbornih rezultata", istakla je Abdić Pleho.

Fikret Abdić je jedan od glavnih favorita za načelničku poziciju u Velikoj Kladuši, a glavnu konkurenciju mu predstavljaju kandidat DNZ-a i bivši načelnik Admil Mulalić i nezavisni kandidat Adem Ado Pajazetović, inače poznati velikokladuški poduzetnik.

Laburisti vjeruju u izborni uspjeh.

"Očekivanja Laburističke stranke BiH na lokalnim izborima jesu da ćemo imati većinu u Općinskom vijeću Velika Kladuša, kao i poziciju načelnika Općine", kaže Abdić Pleho.

Inače, u Velikoj Kladuši, prema podacima dobijenim na popisu stanovništva 2013. godine, živi 40.419 stanovnika i 42.272 redovnih birača prema podacima Centralne izborne komisije, odnosno za skoro 2.000 je veći broj birača od ukupnog broja stanovnika.