Do 21. novembra
36

FHMZ izdao crveno upozorenje zbog obilnih padavina u Hercegovini i jugozapadnoj Bosni

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Federalni hidrometeorološki zavod Bosne i Hercegovine izdao je crveno upozorenje zbog obilnijih padavina za područje Hercegovine i jugozapadne Bosne.

Upozorenje se izdaje na 22 sata, od danas do 21. novembra do 15 sati.

Akumulirana količina padavina koja se prognozira kreće se između 40 i 80 litara po metru kvadratnom, a u Hercegovini lokalno i do 120 litara, saopćeno je iz FHMZ.

Padavine se očekuju već danas od večernjih sati i tokom noći na utorak. Snijeg ili susnježica se očekuju na području Krajine i zapada Bosne i na planinama u centralnim područjima Bosne. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 6, na jugu zemlje od 7 do 11 stepeni.

U Sarajevu će biti pretežno oblačno vrijeme s kišom do kraja dana. Najviša dnevna temperatura zraka do 3 stepena.

Oblačno vrijeme s kišom očekuje se i u utorak, sa snijegom u jutarnjim satima na području Krajine. Dok se na području Hercegovine i jugozapada Bosne prognoziraju obilnije padavine. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 12, na jugu zemlje od 12 do 17 stepeni.

Prestanak padavina prognozira se za srijedu poslijepodne. Najviša dnevna temperatura zraka kretat će se uglavnom između 4 i 8, na jugu zemlje od 11 do 15 stepeni.

Oblačno vrijeme zadržat će se do petka s najvišim dnevnim temperaturama zraka izemđu 5 i 9, na jugu zemlje od 12 do 15 stepeni.