BiH
3

Festival mladosti - Denis Mrnjavac: U Kamernom teatru 55 predstava "Šta smo to učinili"

Klix.ba
U utorak, 11. juna, 2013. poslije izvedbe predstave “Šta smo to učinili” u režiji Dine Mustafića, u Kamernom teatru 55 održat će se razgovor sa glumcima i publikom, te stručnjacima iz oblasti psihologije, pedagogije i socijalnog rada. Na ovaj način Internacionalni teatarski festival MESS i ove godine dat će svoj doprinos manifestaciji Festival mladosti - Denis Mrnjavac.

"Šta smo to učinili" je, prema riječima reditelja Dine Mustafića, savremeni, vrlo radikalan tekst koji govori iz savremene perspektive u kojoj imamo sve manje vremena jedni za druge, za najbliže, u kojoj postoji veliki generacijski jaz vezan za odsustvo osjećanja za probleme onog drugog i govori o tome koliko je porodica važna u životu društvene zajednice.

U predstavi igraju: Jasna Diklić, Tatjana Šojić, Sadžida Šetić, Gordana Boban, Maja Izetbegović, Senad Bašić, Amar Selimović, Mirsad Tuka, Boris Ler, Muhamed Hadžović, Belma Alić (violončelistica).

"Šta smo to učinili" je na 31. Pozorišnim/ kazališnim igrama u Jajcu osvojila nagradu stručnog žirija za najbolju predstavu u cjelini, nagradu za najbolju scenografiju, nagradu za najbolju dramaturgiju i nagradu časopisa "TMAČ ART" za najbolju predstavu.

Portal Klix.ba jednom sretnom čitatelju dodjeljuje dvije ulaznice. Da biste učestvovali u nagradnoj igri potrebno je da do 11. juna do 12 sati na [email protected] pošaljete e-mail s naznakom "Šta smo to učinili", sa ličnim podacima (ime i prezime i broj telefona). Dobitnik će biti izabran metodom slučajnog odabira.

Ulaznice je osvojila Aleksandra Babić-Golubović.