Istraga Dženanove smrti
264

Feraget: Policajac Josip Barić nije izuzeo Alisin krvavi džemper, ja znam što to nije uradio

N. V.
Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Na Ilidži je danas uhapšen policajac Josip Barić, koji je bio dio istrage o stradanju Dženana Memića, a protiv kojeg je advokat porodice Memić Ifet Feraget nedavno podnio i krivičnu prijavu u okviru još ukupno 50-ak prijava.

"Podnio sam krivičnu prijavu protiv 50 ljudi, na prvom mjestu protiv Dalide Burzić i Zdravka Kneževića, ali i protiv njega (policajca) naravno. Da u ovom slučaju nije vođena odgovarajuća istraga, to je jasno i maloj djeci, ono što nas zanima je ko su nalogodavci", rekao je Feraget.

On ističe da je hapšenje Barića dokaz da Gordana Tadić i Tužilaštvo BiH vode aktivnu i intezivnu istragu i da govore istinu.

Govoreći o Josipu Bariću, Feraget kaže da je to policajac koji je u istrazi učestvovao od samog početka, a da će Tužilaštvo BiH dalje utvrditi njegovu (ne)umiješanost i razloge postupaka tokom istrage.

"To je neko ko je uzeo izjavu od Alise Mutap, a koja je davala različite izjave. Jednu je izjavu uzeo 9. februara 2016. godine ispred KUM-a, kada je rekla da ih je udario auto velikom brzinom, a u svojoj službenoj zabilješci 10. marta rekao je da mu je ona rekla da ih je možda napao neko ko je bio sakriven iza drveta. Kad mu je to rekla, da li mu je prvi put još rekla da ih je neko napao sakriven iza drveta, to će istraga utvrditi, ili se on kasno prisjetio šta mu je rekla", kazao je Feraget.

Ističe i vrlo važnu stvar, a to je da Barić nije izuzeo sve dokaze iz tog postupka.

"On je taj koji je morao izuzeti Alisin džemper s tragovima krvi, on zna zašto ga nije izuzeo. Ja isto znam što je to uradio, ali to ne mogu reći. Isto kao što znam zašto je izbrisan snimak s hotela Kristal i što nisu izuzete bokserice Davida Dragičevića. I onda neki kažu to nije bitno. Ono što nestane i što se uništi je najvažnije i najbitnije", zaključio je Feraget u razgovoru za Klix.ba.