{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Felak, Rebac, Orbović i Savić priznali krivicu

S
12.10.2010. u 16:18
0
1
Felak, Rebac, Orbović i Savić priznali krivicu
0
Felak, Rebac, Orbović i Savić priznali krivicu
Vedran Falak (31), Željko Rebac (40), Dragan Orbović (40) i Stanko Savić (41) sklopili su sporazum sa Tužilaštvom BiH o priznanju krivice za organizovani kriminal u vezi sa neovlaštenim prometom droga, saopšteno je danas iz Tužilaštva BiH.
Tužilac i odbrana saglasni su da, na osnovu sporazuma, Sud BiH Falaku izrekne zatvorsku kaznu od dvije godine i šest mjeseci, Repcu i Saviću od po jednu godinu i osam mjeseci, te Orboviću jednu godinu i pet mjeseci.

Prema ovom sporazumu, koji je proslijeđen Sudu BiH, optuženi pristaju da će svjedočiti na poziv Suda.

Ovim sporazumom optuženi potvrđuju da su upoznati o sadržaju optužnice Tužilaštva BiH od 20. avgusta, da izjavu o priznanju krivice daju dobrovoljno, svjesno i sa razumijevanjem, te da se obavezuju da će nadoknaditi troškove krivičnog postupka u iznosu koji im eventualno odredi Sud BiH.

Optuženi se odriču prava na suđenje i ulaganje žalbe na krivičnu sankciju, koju im na osnovu sporazuma odredi Sud BiH.

Zvonko Perić (32) iz Stoca, koji je bivši član Predsjedništva HDZ-a 1990, Vedran Falak, Željko Rebac zvani Želja, Miro Šutalo (36), Dragan Orbović i Stanko Savić terete se za organizovani kriminal u vezi sa prometom droga.

U optužnici se navodi da je Perić organizovao grupu radi neovlaštene međunarodne prodaje, prenosa, držanja i prevoza supstanci ili preparata koji su proglašeni drogama.

Ostali optuženi Falak, Rebac, Šutalo, Orbović i Savić postali su članovi organizovane grupe, te na taj način učestvovali u nabavci, krijumčarenju, prevozu i prodaji droge.

Perić i Falak uhapšeni su akciji Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) početkom juna na području Mostara prilikom primopredaje 30 paketa skanka od po kiliogram, čija je tržišna vrijednost, prema procjenama Tužilštva BiH, oko 200.000 evra.

Optuženi su u nekoliko navrata izvršili krijumčarenje oko 108 kilograma marihuane - skank iz Crne Gore u Hrvatsku, a preko BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: