BiH
58

Fekalije na ulici u sarajevskom naselju Mahmutovac, stanovnici strahuju od zaraze

Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Stanovnici sarajevskog naselja Mahmutovac već danima imaju problem sa začepljenom kanalizacijom koja ulazi u njihova dvorišta i pomoćne objekte. Iz KJKP Vodovod i kanalizacija su im rekli da ne mogu riješiti problem, a ekipa Kantonalne inspekcije KS na teren će izaći tek naredne sedmice.

"Problem traje godinama, urađena je nova kanalizaciona mreža koja vodi iz naselja Boguševac i spojena u staru koja je malog promjera. Sto puta u godini se začepi, ali nije nikada ovako ledilo i zadržavalo se na ulici. Fekalije su na ulici, djeca prolaze, kućni ljubimci, unosi se u kuću. Ja cipele ostavljam pred kućom", kazao je za Klix.ba Šemso Badnjević.

Problem je prije nekoliko dana saniran, ali kanalizacija se ponovo začepila prije dva dana i ekipa Vodovoda i kanalizacije jučer je stanovnicima rekla da ne mogu ništa učiniti.

"Valjda mašina ne može da probije. Zvao sam Kantonalnu inspekciju, rekli su da će neko doći u ponedjeljak. Niko ni prstom da mrdne, od Mjesne zajednice pa dalje, a fekalije se jasno vide. Sinoć sam kopao jer mi ulazi u dvorište", kaže naš sagovornik.

Najgora situacija je u ulici Paje do broja 63, gdje stanovnici strahuju od širenja zaraze.