{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Fekalije danima cure naseljima Blažuj i Rakovica kod Sarajeva, ali niko ne reaguje

19.9.2018. u 16:16
50
79
Fekalije danima cure naseljima Blažuj i Rakovica kod Sarajeva, ali niko ne reaguje
50
Na putu M-5 Blažuj - Rakovica već danima cure fekalne vode koje vozila raznose na sve strane, zbog čega su mještani ovih naselja ogorčeni i traže reagovanje nadležnih organa.
Na terenu smo zatekli cestu prekrivenu fekalijama i ogromnu rupu u koju se one danima nakupljaju, a neugodan miris koji se širi naseljima Blažuj i Rakovica je nesnosan.

Mještani su nam kazali kako ne mogu vjerovati da se u današnje vrijeme dešava nešto ovakvo, a da nikoga nije briga.

Do curenja fekalija došlo je nakon pucanja kanalizacijske cijevi, ali ni ovaj problem još niko nije riješio.

Iz Općine Ilidža govore nam kako su upoznati o problemu curenja fekalija te da su se u više navrata obraćali preduzeću Ceste FBiH, kao nadležnom upravitelju magistralne ceste M-5.

"S obzirom na to da od njih nismo dobili nikakvu povratnu informaciju, 10. septembra ove godine održan je sastanak s predstavnicima preduzeća Ceste FBiH, predstavnicima Općine Hadžići, predsjednikom Vijeća MZ Blažuj te sekretarom MZ Blažuj. Na sastanku su doneseni zaključci da će JP Ceste FBiH do kraja 2018. godine izraditi projektnu dokumentaciju oborinske kanalizacije te realizovati radove na terenu u minimalnom iznosu od 200.000 KM", kazali su nam iz Općine Ilidža.

Također je dogovoreno i kako će Općina Hadžići pokrenuti aktivnosti na izradi projektne dokumentacije fekalne kanalizacije naselja Miševići, a do tada nastojati da spriječi izlijevanje fekalne kanalizacije u odvodne kanale saobraćajnica.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: