BiH
10

Feđa Štukan: Izađimo 4. septembra na ulice i blokirajmo sve

Piše: T. S.
Feđa Štukan (Foto: Klix.ba)
Feđa Štukan (Foto: Klix.ba)
Feđa Štukan, jedan od organizatora protesta za JMB, putem Facebooka pozvao je sve građane da izađu 4. septembra na ulice i ne dozvole političarima da prodube krizu u kojoj se zemlja nalazi.

U okviru četvrtog pregleda po stand-by aranžmanu, Misija MMF-a će posjetiti Sarajevo i Banju Luku od 4. do 19. septembra i približno 48,1 miliona eura bit će dostupno zaključenjem četvrtog pregleda. Feđa Štukan, bh. glumac i društveni aktivista, istakao je da će predstavnici MMF-a javnosti predstaviti lažnu procjenu pozitivnih ekonomskih pomaka.

"Predstavit će pogrešnu sliku pomaka, kojeg su navodno napravile bh. vlasti samo kako bi nam odobrili novi kredit od kojeg će svaki euro završiti u džepu političara", istakao je Štukan u poruci na svom Facebook profilu.

On je pozvao građane da 4. septembra izađu na ulice i blokiraju sve.

"Pustit ćemo ih da dođu i onda blokiramo sve - aerodrome, raskrsnice, ceste, sve. Ja neću mirno gledati kako upadamo u još težu ekonomsku krizu i kako moja djeca i unuci vraćaju novac od kojeg će vlasti sebi kupovati automobile, vile, skupa odijela, plaćati putovanja, zapošljavati rodbinu i prijatelje i plaćati svoje prljave nacionalističke predizborne kampanje. Ne dam!", napisao je Štukan.

U razgovoru zaKlix.ba on je istakao da će proteste organizovati preko Facebooka te da već ima podršku mnoštva ljudi.

"Šta ćemo tačno napraviti 4. septembra ovisi o tome koliko se ljudi odazove, odnosno koliko njih shvati koliko je ovo ozbiljan problem", istakao je Štukan.

Podsjetimo, rezidentni predstavnik MMF-a u BiH Ruben Atoyan uoči dolaska Misije MMF-a u BiH istakao je da se skroman oporavak ekonomske aktivnosti održava, da se inflacija zadržala na niskim nivoima, da je finansijska stabilnost očuvana, a fiskalna politika na predviđenom putu za što, kako on smatra, odgovarajuće zasluge bi trebalo dati bh. vlastima.