{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Federalno izaslanstvo posjetilo Neum

F
13.8.2007. u 17:09
0
0
Federalno izaslanstvo posjetilo Neum
0
Federalno izaslanstvo posjetilo Neum
Izaslanstvo Vlade Federacije BiH, predvođeno premijerom Nedžadom Brankovićem, posjetilo je danas Neum. Federalni dužnosnici razgovarali su s neumskim načelnikom Đurom Obradovićem o infrastrukturnim projektima od strateškog značaja za jedini bh. pomorski grad.
Tako su tema razgovora bili dovršetak izgradnje kanalizacione mreže, zatim izgradnja centralnog obalnog pojasa, radovi na cestovnoj infrastrukturi, te obnova devastiranih objekata u vlasništvu prijeratnih bh. privrednih giganata.

Što se tiče prometnice Stolac-Neum radovi na njoj trenutno su obustavljeni, no po riječima načelnika Obradovića, federalni premijer obećao je da će se rebalansom federalnog proračuna osigurati sredstva za nastavak preuređenje ove prometnice u magistralnu cestu.

"Ponovno smo razgovarali i o dovršetku koridora 5C, u smislu da se njegov završetak račva u tri kraka, od kojih bi jedan završavao u Neumu, što bi bilo od velikog značaja za nas", kazao je Obradović.

Premijer Branković najavio je skori dolazak španjolskih pomorskih stručnjaka koji će analizirati kapacitet neumskog akvatorija, te dati prijedlog izgradnje gradske luke i uređenja centralnog obalnog pojasa.

O veličini buduće neumske luke federalni premijer nije želio špekulirati, kazavši tek da će se o tome razgovarati nakon što struka da svoje mišljenje.

"Cilj nam je da Neum postane istinska turistička destinacija, a Vlada Federacije može pomoći u realizaciji projekata infrastrukture, cestovne i pomorske plovidbe. Sve to omogućit će da Neumu postane poželjna turistička destinacija tijekom cijele godine", kazao je Branković.

Pored premijera Brankovića u federalnom izaslanstvu bili su i ministar kulture i sporta Gavrilo Grahovac i ministar prometa i komunikacija Nail Šečkanović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: