Vanredno stanje
31

Federalni zavod za PIO zbog koronavirusa obustavlja rad sa strankama

R. D.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Postupajući po naređenju Kriznog štaba Federacije BiH te odlukom Vlade FBiH, a u cilju sprječavanja širenja koronavirusa (COVID-19), Federalni zavod MIO/PIO donio je odluku o obustavi rada sa strankama. Odluka stupa na snagu odmah i ostaje na snazi do daljnjega, odnosno do opoziva iste.

IZ FZ PIO obavještavaju ovim putem sve osiguranike i korisnike penzije da će šalter sale i uredi Zavoda, od 19. marta, biti zatvoreni za prijem stranaka.

"Pozivamo sve osiguranike i korisnike penzije, a koji u toku trajanja odluke o obustavi rada sa strankama, imaju potrebu predavanja zahtjeva za penziju, naknadu pogrebnih troškova ili izdavanja određenog uvjerenja, da zahtjeve pošalju na jednu od sljedećih mail adresa [email protected] ili [email protected]", kazali su.

Na web stranici Zavoda www.fzmiopio.ba mogu se pronaći potrebni obrasci koje stranke trebaju popuniti i skenirane dostaviti na navedene adrese. Također, navedene zahtjeve stranke mogu Zavodu dostaviti poštom na adrese, u ovisnosti o mjestu prebivališta, koje mogu pronaći na web stranici Zavoda, a iste će biti istaknute i na ulaznim vratima svih naših ispostava i kantonalnih službi.

Napominjemo da Zavod možete kontaktirati telefonski ili putem e-maila na brojeve/e-mail adrese navedene na web stranici kao i na broj Ureda za odnose s javnošću 036 312-314 ili e-mail adrese [email protected], [email protected], [email protected]