{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Federalni zavod nam duguje više od 220 hiljada KM

F
21.7.2008. u 15:28
0
1
Federalni zavod nam duguje više od 220 hiljada KM
0
Federalni zavod nam duguje više od 220 hiljada KM
Fond Penzijsko-invalidskog osiguranja RS-a saopćio je da potražuje od Federalnog zavoda PIO/MIO 220.786 KM na ime isplate penzija za 13 penzionera koji su prije rata živjeli na teritoriji sadašnje Federacije BiH.
U današnjem saopćenju Fonda PIO RS-a se navodi da taj novčani iznos Federalni zavod treba da vrati Fondu PIO RS-a, koji je sve vrijeme za ovih 13 penzionera isplaćivao penzije.

Radi se penzionerima koji su za vrijeme rata živjeli u RS-u, gdje su primali i penziju, ali su poslije rata, nakon povratka u posjed svoje imovine u Federaciji BiH, pred Domom za ljudska prava i Ustavnim sudom BiH, ostvarili pravo na isplatu penzija u FBiH, odnosno tamo gdje su pravo i ostvarili.

Od pomenutog broja, osam penzionera je iz Sarajeva, četiri iz Zenice i jedan iz Tuzle.

Nakon presuda Doma za ljudska prava u korist ovih penzionera Federalni zavod nedavno je od Fonda PIO RS-a zatražio podatke o bankama i bankarskim računima za ove korisnike da bi im isplatio eventualne razlike između penzija koje su primali u RS-u i razliku koju im je trebalo da isplaćuje Federalni zavod od momenta presude do danas.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: