{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Federalni zavod nam duguje više od 220 hiljada KM

F
21.7.2008. u 15:28
0
1
Federalni zavod nam duguje više od 220 hiljada KM
0
Federalni zavod nam duguje više od 220 hiljada KM
Fond Penzijsko-invalidskog osiguranja RS-a saopćio je da potražuje od Federalnog zavoda PIO/MIO 220.786 KM na ime isplate penzija za 13 penzionera koji su prije rata živjeli na teritoriji sadašnje Federacije BiH.
U današnjem saopćenju Fonda PIO RS-a se navodi da taj novčani iznos Federalni zavod treba da vrati Fondu PIO RS-a, koji je sve vrijeme za ovih 13 penzionera isplaćivao penzije.

Radi se penzionerima koji su za vrijeme rata živjeli u RS-u, gdje su primali i penziju, ali su poslije rata, nakon povratka u posjed svoje imovine u Federaciji BiH, pred Domom za ljudska prava i Ustavnim sudom BiH, ostvarili pravo na isplatu penzija u FBiH, odnosno tamo gdje su pravo i ostvarili.

Od pomenutog broja, osam penzionera je iz Sarajeva, četiri iz Zenice i jedan iz Tuzle.

Nakon presuda Doma za ljudska prava u korist ovih penzionera Federalni zavod nedavno je od Fonda PIO RS-a zatražio podatke o bankama i bankarskim računima za ove korisnike da bi im isplatio eventualne razlike između penzija koje su primali u RS-u i razliku koju im je trebalo da isplaćuje Federalni zavod od momenta presude do danas.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: