Značajne nagrade
0

Federalni štab civilne zaštite uručio priznanja za zasluge u oblasti zaštite i spašavanja u 2020.

A. B.
Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
Plaketu, značku, pisanu pohvalu i pisanu zahvalnicu civilne zaštite za posebne zasluge u oblasti zaštite i spašavanja tokom 2020., koje povodom 1. marta, Dana civilne zaštite FBiH, dodjeljuje Federalni štab civilne zaštite (FŠCZ), dobila su 82 kolektiva i pojedinca.

Zbog pandemije koronavirusa, ozbiljno pogoršane epidemiološke situacije i poštivanja propisanih mjera, Svečana sjednica FŠCZ, na kojoj su priznanja trebala biti uručena dobitnicima, neće se održati već su im dostavljena putem poštom.

Povodom 1. marta, Dana civilne zaštite Federacije BiH, Federalni štab civilne zaštite na svojoj 43. redovnoj sjednici održanoj 23. februara ove godine, donio je Odluku o dodjeli priznanja i nagrada civilne zaštite pojedincima i kolektivima, pravnim licima, društvenim i drugim organizacijama i udruženjima za posebne zasluge u oblasti zaštite i spašavanja u toku 2020. godine.

"Međunarodni Dan civilne zaštite, koji se obilježava i kao Dan civilne zaštite Federacije BiH, prilika je da se zahvali onima koji su u protekloj godini pokazali visok nivo profesionalizma i humanosti u prevenciji i borbi protiv nesreća ali i onima koji su, spašavajući tuđe živote i materijalna dobra, rizikovali svoje. Nije bilo lako odgovoriti na sve izazove u godini koju je obilježila pojava i širenje koronavirusa. Civilna zaštita na svim nivoima, pojedinci, kolektivi i svi koji su nesebično pomagali u borbi sa pandemijom pokazali su spremnost i dali veliki doprinos u prevazilaženju stanja uzrokovanog pandemijom koja je zahvatila cijeli svijet pa tako i Federaciju BiH", poručili su iz FŠCZ.