Iz moralnih razloga
4

Federalni parlamentarac Senad Mašetić iz Gornjeg Vakufa napustio SDA

E. M.
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Zastupnik u Federalnom parlamentu Senad Mašetić je Općinskom odboru SDA u Gornjem Vakufu predao pismenu izjavu o istupanju iz Stranke demokratske akcije, a iz Kantonalnog odbora SDA SBK su izrazili žaljenje zbog ovakve odluke.

Mašetić je ostavku dao iz moralnih i "dobro poznatih" razloga Stranci demokratske akcije, a o čemu se konkretno radi nije mogao komentarisati ni predsjednik Kantonalnog odbora SDA SBK Asim Mekić, koji je kazao da je Mašetić bio jedan od najboljih predsjednika u kantonu od postojanja SDA.

"Zaista mi je žao što je došlo do toga. On je jedan od najboljih predsjednika u našem kantonu otkako postoji SDA. Pod njegovim rukovodostvom Gornji Vakuf-Uskoplje je pravio fantastične rezultate, a o razlozima dalje ne mogu govoriti i oni su lične prirode. Očekujem, odnosno, sigurno zaslužuje da ga predsjednik Bakir Izetbegović primi u centralu i da se s njim razgovara o razlozima. Žao mi je, zaista mi je žao", kazao je Mekić.

Stranka demokratske akcije Bosne i Hercegovine još uvijek se nije očitovala o ostavci Mašetića, odnosno razlozima koji su njima "dobro poznati".