{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Federalna vlada o metodi privatizacije državnog kapitala preduzeća "Hepok"

F
5.2.2008. u 11:51
0
0
Federalna vlada o metodi privatizacije državnog kapitala preduzeća "Hepok"
0
Federalna vlada o metodi privatizacije državnog kapitala preduzeća "Hepok"
Vlada Federacije BiH će sutra na sjednici u Mostaru razmatrati Prijedlog odluke o metodi privatizacije državnog kapitala preduzeća "Hepok" d.d. Mostar i davanje saglasnosti na Prijedlog plana podjele ovog preduzeća na tehnoekonomske cjeline.
Prema prijedlogu dnevnog reda, Vlada će razmatrati i Nacrt Aneksa broj 3. na Sporazum o rješavanju otvorenih pitanja između Vlade FBiH i Aluminija d.d. Mostar, te Informaciju o održanim sjednicama Nadzornog odbora i Skupštine dioničara "Agrokomerca" d.d. Velika Kladuša i provođenju zaključaka Vlade od 7. decembra prošle godine, s prijedlogom zaključaka.

Na dnevnom redu je i prijedlog izjašnjenja na amandmane na Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama zakona o privatizaciji preduzeća, koje su uložili federalni poslanici Nedžad Polić, Marinko Čavara, Sabrija Pojskić i Stanko Primorac, predsjednik Kluba poslanika BPS-Sefer Halilović i Odbor za ekonomsko-finansijsku politku Predstavničkog doma Parlamenta FBiH.

Vlada bi, između ostalog, trebalo da razmatra i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policijskim službenicima FBiH te Prijedlog izjašnjenja na amandmane na Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o radu, koje su uložili poslanici u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Hafeza Sabljaković i Ramiz Zahirović.

Federalna vlada bi se trebala izjasniti i o Prijedlogu zaključaka o ustupanju dokumentacije Federalne komisije za nestale osobe Institutu za istraživanje zločina protiv čovječnosti i međunarodnog prava Univerziteta u Sarajevu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: