Saznaje Klix.ba
398

Federalna policija na granici uhapsila sanitarnog inspektora bez najave Graničnoj policiji

A. D.
GP Orašje
GP Orašje
Pripadnici Federalne uprave policije danas su na Međunarodnom graničnom prijelazu Orašje uhapsili jednog federalnog sanitarnog inspektora, saznaje Klix.ba.

FUP je izveo ovu akciju na osnovu naredbe Općinskog suda u Orašju, jer se navedeni inspektor tereti za primanje dara ili mita.

Ova informacija potvrđena nam je i iz Granične policije BiH, gdje su naveli da o ovome uopće nisu bili obaviješteni. Kako nam je rečeno, policijski službenici koji su priveli inspektora su bili u civilu.

"Za sigurnost međunarodnih graničnih prijelaza na teritoriji BiH mjerodavna je samo jedna policijska agencija. Ime joj je Granična policija BiH. Svaki budući nenajavljeni upad i postupanje bez prethodno obavljenog legitimiranja ovlaštenih službenih osoba koji je kao takav i zakonski propisan, bit će ubuduće bezkompromisno spriječen kako radi sigurnosti policijskih službenika tako i radi svih onih drugih koji se u tim trenucima zateknu na graničnim prijelazima", rekao nam Svevlad Hoffman, savjetnik direktora Granične policije BiH.