{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Federacija ima više od 20 posto lažnih invalida

S
18.5.2009. u 10:52
0
5
Federacija ima više od 20 posto lažnih invalida
0
Federacija ima više od 20 posto lažnih invalida
Predsjednik Saveza demobilisanih pripadnika Armije BiH i HVO-a Mehmed Šišić tvrdi da u svakoj populaciji, od demobilisanih bivših vojnika i porodica poginulih boraca, do ratnih vojnih invalida i nosilaca ratnih priznanja, ima 20 posto onih koji ne pripadaju ovim kategorijama, odnosno lažnih korisnika novčanih naknada.
Šišić smatra da se revizijom "samo kupuju komisije i pune njihovi džepovi", te da prvo treba izvršiti reviziju onih koji su izdali rješenja, jer su oni, kako kaže, a ne korisnici, "krivi za uvođenje u pravo i onih kojima to pravo po zakonu ne pripada".

On je rekao medijima da se za 10 KM može dobiti bilo koja potvrda, a za 100 KM bilo koja invalidnost, naglašavajući kako pojedincima drastično raste stepen invalidnosti, dok se smanjuju prava amputircima za koje se zna da im amputirani dio tijela više nikada ne može izrasti.

"Mislim da ova vlast i ljudi koji rade po pitanju revizije nisu sposobni to uraditi, te da to mora uraditi neko sa strane, jer je naša vlast korumpirana i svakom revizijom povećava se broj korisnika", rekao je Šišić i dodao kako je nemoguće da se za nekog 15 godina nakon rata ustanovi da je tek sada invalid.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: