{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Federacija BiH dobila novu Vladu

F
30.3.2007. u 12:08
0
0
Federacija BiH dobila novu Vladu
0
Federacija BiH dobila novu Vladu
Nedžad Branković
Federacija BiH dobila je danas Vladu nakon pola godine od općih izbora u BiH. Imenovanje Vlade potvrdio je Predstavnički dom Parlamenta FBiH na vanrednoj sjednici u Sarajevu sa 64 poslanička glasa za, 16 protiv i četiri uzdržana glasa.
Novoimenovani premijer Federacije BiH je Nedžad Branković (SDA). Njegovi zamjenici su Vjekoslav Bevanda, ujedno ministar finansija, ekspertni kandidat predložen od Hrvatske demokratske zajednice (HDZBiH) i Gavrilo Grahovac (Stranka za BiH) ujedno ministar kulture i sporta u novoj Vladi.

Novoimenovana ministrica obrazovanja je Meliha Alić (SBiH), ministar pravde je Feliks Vidović (HDZBiH) a ministar izbjeglica Edin Mušić (SDA).

Vahid Hećo iz (SBiH) je ministar energije, rudarstva i industrije, Nail Šećkanović iz (SDA) je ministar prometa i komunikacija, a ministar rada i socijalne politike Perica Jelečević (HDZ 1990).

Ministar za boračka pitanja je Zahid Crnkić (SDA), Safet Omerović (SBiH) ministar zdravstva, a Desnica Radivojević (SDA) novoimenovani ministar trgovine.

Salko Obhođaš (SDA) je ministar u resoru prostornog uređenja, Velimir Kunić (SNSD) ministar razvoja, poduzetništva i obrta, Nevenko Herceg (HDZBiH) ministar okoliša i turizma, a Damir Ljubić (HDZ 1990) je ministar u novoj vladi poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Ministar unutrašnjih poslova u novoj Federalnoj vladi je Muhidih Alić (SBiH).

Članovi nove Vlade položili su zakletvu pred poslanicima Predstavničkog doma.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: