BiH
0

"Februarsko proljeće" u Mostaru: Uz ugodne temperature oživjele i ulice

Piše: R. D.
Foto: Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
Izuzetno lijepo vrijeme, ali i najave najviše današnje temperature od čak 16 stepeni, izvukla je Mostarce na ulice i u parkove. Prvi behar koji su tamo našli slike grada u najavi proljeća učinio je još idiličnijim.

Veliki park u centru grada nazvan i Zrinjevac te okolne ulice bili su danas prepuni šetača koji su prvi pravi proljetni dan u Mostaru doživjeli u šetnji ulicama, igri s djecom u parkovima i ispijanju kafe u mostarskim baštama koje rade tokom cijele godine.

Pravo proljeće u Mostar dođe uvijek mnogo prije onog kalendarskog, kad temperatura premaši petnaesti podiok na termometru, a plavo nebo gradu da dodatnu udaljenost od zime koja je nominalno na kalendaru.

Neka stabla su već uveliko probeharala, tako da je šetnja Mostarom danas bila prava proljetna, prva ovogodišnja. Probeharala stabla najavljuju ono doba godine kada je ovaj grad najljepši, kada je vrijeme ugodno, a ne previše toplo.

Proljeće je dočekao i vječni mostarski demonstrant Muharem Hindić Mušica koji je i tokom zime neumorno iz sedmice u sedmicu slao svoju poruku koja je ista već godinama.