{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FDS osniva fondaciju za stipendiranje

F
10.3.2009. u 10:15
0
0
FDS osniva fondaciju za stipendiranje
0
FDS osniva fondaciju za stipendiranje
Fabrika duhana Sarajevo dobila je rješenje za registraciju Fondacije za stipendiranje učenika i studenata. Uprava Fabrike duhana Sarajevo krajem prošle godine, a povodom proslave jubilarne 125 godišnjice postojanja naprodavanijeg bh. branda “Drina”, donijela je odluku da svečani jubilej obilježi i osnivanjem Fondacije za stipendiranje učenika i studenata.
"Fabrika duhana Sarajevo ne zanemaruje zajednicu u kojoj djeluje, te tako daje maksimalan doprinos izgradnji i prosperitetu svih segmenata društvenog života BiH, čime kontinuirano, iz godine u godinu, potvrđuje svoj status društveno odgovorne i korisne kompanije", kazao je generalni direktor Fabrike duhana Sarajevo Edin Mulahasanović.

Proslava jubileja 125 godina „Drine“, kako je dodao, bila je dobar povod za pokretanje značajnog projekta - osnivanje Fondacije za stipendiranje učenika i studenata. I to, kako onih kojima je pomoć najpotrebnija radi lošeg materijalnog stanja, bez roditelja, tako i onih najtalentiranijih.

Nakon duge i opsežne zakonske procedure koju je trebalo ispoštovati, Fabrika duhana Sarajevo je konačno dobila rješenje o registraciji Fondacije pod punim nazivom: Fondacija Fabrike duhana Sarajevo za stipendiranje učenika i studenata (Fondacija FDS. Konkurs za učenike i studente, sa svim detaljima, biće uskoro objavljen u medijima, te na web stranici Fabrike duhana Sarajevo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: