{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FBiH: Zdravstveni radnici najavili generalni štrajk za 16. april

F
2.4.2007. u 14:43
0
0
FBiH: Zdravstveni radnici najavili generalni štrajk za 16. april
0
FBiH: Zdravstveni radnici najavili generalni štrajk za 16. april
Nezavisni strukovni sindikat radnika zaposlenih u zdravstvu u FBiH najavio je danas da će uposlenici 88 javnih zdravstvenih ustanova u Federaciji BiH 16. aprila stupiti u generalni štrajk i upozorili da će on trajati do ispunjenja njihovih zahtjeva.
Na današnjoj pres-konferenciji Sindikata istaknuto je da je glavni zahtjev uposlenika u zdravstvu potpuno usaglašavanje odredbi Građanskog kolektivnog ugovora s Općim kolektivnim ugovorom, što bi omogućilo jednak tretman za sve uposlenike u zdravstvu na području FBiH i podizanje nivoa usluga u oblasti zdravstva.

Istaknuto je da je za dobar kvalitet rada u zdravstvu neophodan adekvatan materijalni položaj zaposlenih u zdravstvu i upozoreno da je neophodno pokrenuti i korjenite reforme u zdravstvu FBiH.

Novinarima je kazano i to da je Nezavinski strukovni sindikat radnika zaposlenih u zdravstvu u FBiH, u cilju rješavanja problema, u svakom momentu spreman sjesti za pregovarački sto i otvoreno i konstruktivno razgovarati s nadležnim vladajućim strukturama.

Uposlenici u oblasti zdravstva, potpisnici Odluke o stupanju u generalni štrajk, na dan štrajka bit će na svojim radnim mjestima, a zdravstvenu zaštitu pružat će u hitnim slučajevima.

Odluku o stupanju u generalni štrajk zdravstvenih radnika u FBiH potvrdila je 21.000 članova Sindikata u oktobru 2006., a termin za generalni štrajk ovisio je od formiranja novog saziva Federalne vlade.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: