{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FBiH ulaže 30 miliona KM u Srebrenicu

S
1.6.2011. u 14:56
0
8
FBiH ulaže 30 miliona KM u Srebrenicu
0
FBiH ulaže 30 miliona KM u Srebrenicu
Srebrenica
Federacija BiH (FBiH) u naredne četiri godine investiraće oko 30 miliona KM u realizaciju projekata na srebreničkom području, najavljeno je tokom današnje posjete Srebrenici i sastanka premijera FBiH Nermina Nikšića i nekoliko federalnih ministara sa rukovodstvom ove opštine.
Formiran je i osmočlani odbor za izbor i realizaciju prioritetnih projekata koji čine četiri člana federalne Vlade i četiri predstavnika opštine.

Predsjednik federalnog tima za pomoć Srebrenici i potpredsjednik FBiH Desnica Radivojević izjavio je da će federalne institucije, na osnovu prijedloga opštinskog rukovdstva, uraditi projekte za oblasti razvoja poljoprivrede, industrije, turizma i izgradnje infrastrukture.

"Već pri izradi rebalansa federalnog budžeta za ovu godinu biće planirana određena sredstva za realizaciju prioritetnih projekata u Srebrenici", rekao je Radivojević.

On je istakao da će u okviru federalnog Programa o posebnoj ekonomskoj pažnji o Srebrenici Vlada FBiH uspostaviti saradnju sa Vladom Republike Srpske da bi zajednički realizovale neke projekte, s ciljem održivosti povratka i ostanka stanovnika na ovom prostoru.

Zamjenik načelnika srebreničke opštine Ćamil Duraković ocijenio je da je ovo novi sistemski pristup oporavku Srebrenice koji će omogućiti otvaranje novih radnih mjesta i razvoj. On je dodao da će sredstva biti namjenski ulagana za razliku od međunarodnih donacija za koje se spekulisalo da su zloupotrebljavane.

Duraković je najavio da će već 6. juna biti utvrđeni prvi prioritetni projekti čija će realizacija početi u ovoj godini, te izrazio očekivanje da će i Vlada Srpske obezbijediti dio sredstava za realizaciju određenih projekata u Srebrenici.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: