{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FBiH: U Domu naroda sutra rasprava o rebalansu budžeta FBiH

F
17.9.2007. u 19:00
0
0
FBiH: U Domu naroda sutra rasprava o rebalansu budžeta FBiH
0
FBiH: U Domu naroda sutra rasprava o rebalansu budžeta FBiH
U Sarajevu je za sutra najavljena sjednica Doma naroda Federalnog parlamenta, odnosno delegatska rasprava o prijedlogu Federalne vlade za rebalans ovogodišnjeg budžeta FBiH.
Poslanici drugog - Predstavničkog doma Parlamenta FBiH proteklog petka su na vanrednoj sjednici većinom glasova odobrili rebalans, ali saglasnost mora dati i Dom naroda da bi izmijenjeni budžet postao operativan.

Predloženim rebalansom, Vlada je prvobitno predvidjela uvećanje ovogodišnjeg budžeta za 140 miliona KM u odnosu na sadašnji iznos, a proteklog petka odobrila je dodatno povećanje za još 10,3 miliona KM, i to na zahtjev poslanika Predstavničkog doma.

Ako s tim sutra slože i njihove kolege iz Doma naroda, rebalansirani budžet iznosit će tačno 1.586.018.529 KM, što je za 150,3 miliona više u odnosu na sadašnji iznos, odobren također u Parlamentu u prvoj polovini godine.

Federalni premijer Nedžad Branković i dopremijer te ujedno ministar finansija Vjekoslav Bevanda naglašavaju kao veoma pozitivnu činjenicu da je do rebalansa ovogodišnjeg budžeta došlo zahvaljujući rastu dosadašnjih prihoda. Povećanja plaća za budžetske korisnike neće biti do kraja godine, najavio je premijer. Najveći prihodi ostvareni su od indirektnih poreza.

Iznos za tekuće rezerve rebalansom je povećan za 30 miliona KM.

Pri izmjeni budžeta primarno je vođeno računa o sektorima socijalne zaštite, gdje je predložena najveća preraspodjela novca, zatim o boračkoj zaštiti te o razvoju Federacije BiH, izjava je premijera Brankovića.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: