{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FBiH: Razgovori završeni, generalni štrajk se nastavlja

F
18.4.2007. u 22:16
0
0
FBiH: Razgovori završeni, generalni štrajk se nastavlja
0
FBiH: Razgovori završeni, generalni štrajk se nastavlja
Predstavnici Nezavisnog strukovnog sindikata zaposlenika u zdravstvu FBiH i Vlade FBiH usaglasili su odredbe granskog kolektivnog ugovora s Općim kolektivnim ugovorom što će u formi prijedloga biti upućeno kantonalnim vladama na usaglašavanje, potvrđeno je FENI iz Sindikata.
Istaknuto je da će generalni štrajk uposlenika u zdravstvu biti nastavljen dok vlade kantona ne obave svoj dio posla odnosno dok ne bude potpisan novi kolektivni ugovor iz oblasti zdravstva.

Glavni zahtjev za generalni štrajk je potpuno usaglašavanje odredbi Granskog kolektivnog ugovora iz oblasti zdravstva s Općim kolektivnim ugovorom što bi omogućilo jednak tretman za sve uposlene u zdravstvu na području FBiH, podizanje nivoa usluga u oblasti zdravstva i poboljšanje uvjeta liječenja pacijenata u cijeloj FBiH.

U vrijeme generalnog štrajka u medicinskim ustanovama u FBiH zbrinjavat će se hitni slučajevi i slučajevi u kojima bi moglo biti bitno pogoršano zdravlje pacijenata. Iz Sindikata zahvaljuju građanima i pacijentima za razumijevanje i suradnju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: