{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FBIH: Odgođena rasprava o stanju u zdravstvu

F
1.12.2009. u 15:22
0
0
FBIH: Odgođena rasprava o stanju u zdravstvu
0
FBIH: Odgođena rasprava o stanju u zdravstvu
Foto: Sarajevo-x.com
Na današnjoj sjednici Predstavničkog doma Federalnog parlamenta u Sarajevu odgođena je planirana rasprava o stanju u zdravstvu Federcije BiH.
To je učinjeno jer, prema objašnjenju iz Federalnog ministarstva zdravstva, sva resorna kantonalna ministarstva nisu dostavila federalnom izvještaje o stanju u njihovim sredinama iako im je to zatraženo 3. novembra.

Poslanica Hafeza Sabljaković je kazala da je ovaj nemar pojedinih kantonalnih ministarstava "zastrašujuća činjenica" ali je uvažila objašnjenje iz Federalnog ministarstva zdravstva i predložila da prilikom buduće rasprave o stanju u zdravstvu u Federaciji BiH na nekoj od narednih sjednica Predstavničkog doma, u Parlamentu budu prisutni odgovorni iz zdravstvenog sektora.

Današnje zasjedanje je nastavljeno otvaranjem tačke dnevnog reda potpuno drugačije naravi a odnosi se na informaciju koju su poslanici zatražili ranije od Federalne vlade i treba da im kaže šta je izvršna vlast učinila na realizaciji mjera za unapređenje stanja u metalskoj, elektro i namjenskoj industriji u Federaciji.

Mjere te naravi naložio je ljetos izvršnoj vlasti Parlament.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: