{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FBiH: Isplata penzija za septembar počinje 7. oktobra

F
1.10.2013. u 11:40
0
2
FBiH: Isplata penzija za septembar počinje 7. oktobra
0
FBiH: Isplata penzija za septembar počinje 7. oktobra
Isplata penzija za mjesec septembar počinje u ponedjeljak, 7. oktobra, odlučeno je na sjednici Upravnog odbora Federalnog zavoda MIO, koja je održana u Sarajevu.
Po toj odluci penzije ostvarene temeljem Zakona o MIO/PIO biti će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,73, što znači da iznosi najniže, zagarantovane i najviše penzije ostaju nepromijenjeni. U skladu s tim, najniža penzija iznosi 310,73 KM, zagarantovana 414,30 KM, a najviša 2.071,50 KM.

Penzije koje su ostvarene temeljem Zakona o pravima razvojačenih branitelja i članova njihovih porodica Zakona o pravima branitelja i članova njihovih porodica te Zakona o službi u vojsci Federacije BiH, bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,485.

Penzije ostvarene temeljem Zakona o prijevremenom povoljnijem penzionisanju branitelja domovinskog rata bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,00.

Na sjednici je, uz ostalo, usvojen Prijedlog finansijskog plana Federalnog zavoda MIO/PIO za 2014. godinu, te Finansijski izvještaj za razdoblje od 1. januara do 30. jula 2013. godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: