{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FBiH: Isplata penzija za septembar počinje 7. oktobra

F
1.10.2013. u 11:40
0
2
FBiH: Isplata penzija za septembar počinje 7. oktobra
0
FBiH: Isplata penzija za septembar počinje 7. oktobra
Isplata penzija za mjesec septembar počinje u ponedjeljak, 7. oktobra, odlučeno je na sjednici Upravnog odbora Federalnog zavoda MIO, koja je održana u Sarajevu.
Po toj odluci penzije ostvarene temeljem Zakona o MIO/PIO biti će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,73, što znači da iznosi najniže, zagarantovane i najviše penzije ostaju nepromijenjeni. U skladu s tim, najniža penzija iznosi 310,73 KM, zagarantovana 414,30 KM, a najviša 2.071,50 KM.

Penzije koje su ostvarene temeljem Zakona o pravima razvojačenih branitelja i članova njihovih porodica Zakona o pravima branitelja i članova njihovih porodica te Zakona o službi u vojsci Federacije BiH, bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,485.

Penzije ostvarene temeljem Zakona o prijevremenom povoljnijem penzionisanju branitelja domovinskog rata bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,00.

Na sjednici je, uz ostalo, usvojen Prijedlog finansijskog plana Federalnog zavoda MIO/PIO za 2014. godinu, te Finansijski izvještaj za razdoblje od 1. januara do 30. jula 2013. godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: