BiH
9

Fazlija: SDP će uvijek biti žestoki protivnik nesposobnoj vlasti

FENA
Nedžad Fazlija (Foto: Arhiv/Klix.ba) (Foto: N. G./Klix.ba)
Nedžad Fazlija (Foto: Arhiv/Klix.ba) (Foto: N. G./Klix.ba)
Kantonalni odbor Socijaldemokratske partije (SDP) Bosne i Hercegovine i Klub zastupnika SDP-a u Skupštini Kantona Sarajevo danas su poručili da će podržavati i glasati samo za one stavove koji su zakonski i koji su za dobrobit građana.

Iz Odbora i Kluba su na konferenciji za novinare u Sarajevu kazali da prekidi i nastavci nastavaka sjednica u Kantonu imaju svoju pozadinu i namjere, a koje ne idu u korist onih koje zastupaju.

Predsjednik Kantonalnog odbora SDPBiH Sarajevo Fikret Musić je istakao da je posljednji nastavak sjednice Skupštine Kantona direktan napad na stranku SDP.

Smatra da poslanik u Skupštini Kantona Sarajevo Damir Čardžić i Klub zastupnika stranke SDA konstantno napadaju SDP, a građanstvu šalju poruku da SDP zaustavlja procese koji se izglasavaju na Skupštini, a koji bi išli u korist građanima.

"Svima koji od SDP-a prave dežurnog krivca ili misle da se želimo vratiti na vlast po svaku cijenu poručujemo da mi nismo ničija noćna mora i da nećemo odustati od stavova koji će situaciju promijeniti nabolje", istakao je Musić.

Šef Kluba zastupnika SDP-a u Skupštini KS-a Nedžad Fazlija je poručio da će Klub, prema njegovim riječima, kao i uvijek do sada glasati samo za one tačke koje su zakonite, a za one suprotne će jasno i argumentovano reći zašto su protiv.

Osim spornih stvari u vezi s Direkcijom za ceste i kreditnog zaduženja kod komercijalnih banaka od deset miliona KM, Fazlija je podsjetio da nisu dobili odgovor niti na viziju Vlade i parlamentarne većine kad je u pitanju povećanje plaća budžetskim korisnicima.

"Ako mi kao opozicija možemo s osam poslanika nešto zaustaviti i izglasati, u odnosu na 35, onda se postavlja pitanje ima li ova vlada parlamentarnu većinu i kakva je njena sudbina", istakao je Fazlija.

Kao zaključak, Fazlija je poručio da će Klub SDP-a kao parlamentarna stranka podržavati samo zakonita rješenja Vlade i ono što je u interesu građana te da će, kako je precizirao, biti žestoki protivnici nesposobnoj vlasti na čijem je čelu SDA, a koju još čine SDU, Demokratska fronta, BPS, stranka Radom za boljitak i samostalni poslanici.

SDP