BiH
3

Fazlić preuzeo dužnost gradonačelnika Bihaća, zaposlenici ga dočekali aplauzom

Piše: M. Ć.
(Foto: Klix.ba)
U Gradskoj upravi u Bihaću danas je izvršena primopredaja dužnosti između starog gradonačelnika Emdžada Galijaševića i novoizabranog Šuhreta Fazlića.

Nakon što je prvi put u svojstvu gradonačelnika Bihaća ušao u prostorije Gradske uprave Bihać, brojni uposlenici Gradske uprave dočekali su Šuhreta Fazlića pljeskom i ovacijama.

Poslije primopredaje dužnosti, novi gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić kazao je da će osnova njegovog djelovanja biti Grad Bihać i njegovi građani.

"Sve što budem radio u narednom periodu trudit ću se da to bude dobro za ovaj grad. Neću se baviti nekom velikom politikom, a moja politika će biti uspješna onoliko koliko obični građani budu zadovoljili svoje interese, zahtjeve i potrebe. Svo dobro što su moji prethodnici radili, a bilo je toga, ja ću nastaviti raditi. S druge strane, sve ono loše što su radili, a i toga je bilo, trudit ću se da to ispravim, da uspostavim neke drukčije standarde i norme ponašanja", istakao je Fazlić.

Čestitke Fazliću uputio je sada već stari gradonačelnik Emdžad Galijašević, koji je kazao da se najveći izazov pred Fazlićem ogleda u stabilizaciji budžeta.

"Stanje u budžetu je takvo da postoji prostor za njegovu sanaciju, ali ne mogu biti u potpunosti zadovoljan činjenicom koliko je smanjen deficit. Ja sam razgovarao sa gospodinom Fazlićem i rekao mu da treba raditi na potpunoj stabilizaciji budžeta", rekao je Galijašević, ne otkrivajući koliki je deficit Grada Bihaća.

On je iskoristio priliku da kaže da je i on planirao raditi na stabilizaciji budžeta, budući da, kako je napomenuo, ne samo da je očekivao da će biti kandidat na netom završenim izborima, već i da će ostvariti sigurnu pobjedu, "da se ovo sve nije izdešavalo".

"Ankete su govorile da sam u šestom mjesecu imao gotovo 70 posto podrške građana", dodao je za kraj Galijašević.